Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara

de hanna in Mancaruri cu carne, 16 Aug 2015 | 2661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati cotlet de vita sau porc
  • 1 lingurita scortisoara
  • nuci macinate sau tocate marunt
  • ulei de masline
  • 2 lingurite de unt topit
  • Sosul:
  • - 1 pahar stafide
  • - 1 cana supa de pui
  • - patrunjel proaspat tocat
  • - sucul de la o lamaie
  • - sare si piper

Legume: - 3 cartofi mari cubulete, mazare verde, morcovi sau ciuperci

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara:

Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. 

Se pune untul in tigaie si se prajesc usor si la foc mic cotletele, atat cat sa devina maronii pe ambele parti si doar atat cat sa nu arda nuca. Dupa, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic, intorcand cotletele de pe o parte pe alta, pana cand sunt suculente si fripte bine. Scoateti cotletul pe o farfurie calda si acoperiti.

In aceasi tigaie, puneti stafidele cu supa de pui si patrunjelul si amestecati usor pana se face un sos frumos. Atentie! Sosul nu se ingroasa, ci ramane lichid dar aromat. Adaugati sucul de lamaie. 

Legumele se curata si se spala, si se dau la cuptor intr-o yena cu putin ulei de masline si apa. Se stropesc cu sare si piper dupa gust,dar nu se lasa pana sunt moi 100% ci pentru o varianta mai sanatoasa lasati pana cand emit aroma si sunt suculente. 

Serviti alaturi de cotlet, peste care se toarna sosul de pui cu staifdele.

TIPS-URI

1

Nu alegeti un cotlet prea gros sau mare caci va dura mult in tigaie pana se va frige si nucile, aromele si sosul se vor arde.

2

Adaugati legume de preferinta si proaspete.

3

Serviti cu o salata de rosii si castraveti sau fatoush.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui la cuptor